Mestre de música i pedagogia terapèutica
¡Artevalores a tope!
Mestre de música i pedagogia terapèutica, musicoteràpia, psicomotricista, logopeda i psicopedagog.
Facilita sessions de LudoFormación Mr Bean y HMC en jornades, congressos, centres de professors i col·legis.
S’especialitza en el disseny didàctic i la conducció posterior d’emotiaventures sonores, psicomotrius, orals i escrites.
La seva intervenció a PAula, un autèntic còctel de música, moviment i valors, serà una vertadera festa de trobada.
Arquitecta
La funció de l’espai públic a l’escola
Doctora en Arquitectura per la Politècnica de Madrid, la seva tesis va explorar l’evolució dels espais d’aprenentatge dins l’àmbit domèstic. La seva línea d’investigació actual s’obre cap al públic, tot incloent el disseny d’ambients i patis de col·legis.
Formació en metodologia Design for change i en tècniques de participació ciutadana d’UNICEF.
A PAula ens proposa una exploració per una altra Palma. No és un passeig. No és un recorregut. No és una deriva. És un transitar per la ciutat amb uns altres ulls, amb els peus d’altres.
Mestra (Suissa)
El món com a aula
Va néixer a Basilea, on estudià Educació Primària i Disseny d’Arts. És professora de l’Escola Especial per a nins amb dificultats de comportament a Lenzburg (Suïssa).
Pedagogia del jardí. Formació de professorat per a escoles Waldorf.
Durant un mes va recórrer tot el país amb els seus alumnes, amb un projecte pioner que va posar en pràctica una autèntica escola viatgera: sense aules, sense horaris i sense matèries, només vivint en comunitat, amb noves persones i amb aventures. Aquesta és l’experiència pràctica i visionaria que ens ve a contar a PAula.
Arquitecta i dissenyadora d’espais pedagògics
Escenografies d’aprenentatge
Durant els seus estudis d’Arquitectura, entre Madrid i París, s’especialitzà en política urbanística i en disseny ecològic.
Fundadora de Createctura, projecte dedicat al disseny d’espais pedagògics i de desenvolupament creatiu a través de la integració artística.
Li entusiasme dissenyar espais que permetin el desglossament del potencial creatiu dels nins, per poder acompanyar els seus processos d’aprenentatge. El seu màxim desig és promoure un canvi en el paradigma actual del món educatiu, tot fent als nins i nines protagonistes dels seu propi procés educatiu.
A PAula la seva intervenció ens portarà fora dels esquemes del que significa aprenentatge, plantejant una nova mirada sobre nous espais pedagògics. I ens farà reflexionar sobre si l’educació es dona exclusivament a les aules, mitjançant la creació d’itineraris d’experimentació i educació.
Mestra d’Educació Primària
L’escola de la nova era
Cap d’estudis del Centre Públic d’Educació Infantil i Primària CEIP Talaiot; assessora pedagògica de l’Escola Terra (Fundació Borja Vilaseca) de Barcelona i d’altres escoles de les Illes Balears. Formadora col·laboradora del Centre de Professorat de la Conselleria d’Educació, formadora privada, possibilitadora de la realització de somnis que transformen les escoles.
Mestra en Educació Infantil i Primària
L’escola de la nova era
Directora del Centre Públic d’Educació Infantil i Primària CEIP Talaiot; assessora i formadora col·laboradora del Centre de Professorat de la Conselleria d’Educació; fundadora i sòcia de l’assessoria pedagògica Ithaka, a través de la qual fa de consultora per a la realització de somnis que transformin l’escola.
En aquests moments, està desenvolupant el projecte pedagògic de l’Escola Terra (Borja Vilaseca Institut) i constel·ladora fluvial.
Pel·lícula d’animació
“Oso de Cristal” a la Berlinale 2009
Una obra d’animació stop motion que narra la història de Mary Daisy Dinkle, una nina de 8 anys que, el 1976, va decidir enviar una carta a una persona random nord-americana. Aquesta persona és Max Jerry Horowitz, un home de 44 anys, obès mòrbid i que pateix la síndrome d’Asperger. Al llarg dels anys estableixen un forta i llarga amistat ja que tenen un punt en comú: ambdós s’enfronten amb grans traves en els seus respectiu camins. Ella ha de lluitar amb la ferida d’una família desestructurada i la seva baixa autoestima, mentre que ell ho ha de fer amb la síndrome d’Asperger, l’ansietat, la depressió i l’obesitat.
Il·lustrador
Yo no sepo dibujar
No var ser acceptat a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i fou expulsat de l’Escola Massana d’arts i oficis, també de Barcelona.
Començà la seva tasca compaginant la il·lustració i el còmic ―va ser un dels autors de Makoki―, on va traduir en imatges el que els altres pensàvem en paraules.
Premi Nacional de Catalunya de Còmic 2007 per María y yo.
Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona 2014 per tota la seva trajectòria.
Coautor de dues guies sobre la discapacitat per a la plena inclusió, que mostren el seu compromís amb la difusió de les discapacitats.
Autor de les novel·les gràfiques María y yo (2007) i María cumple 20 años (2015), on narra les seves aventures i viatges amb la seva filla, que té autisme. Ambdues publicacions, per la seva capacitat d’apropar aquest trastorn al públic i mostrar el poder comunicatiu del dibuix, continuen tenint una gran acollida.
En aquesta edició de PAula, Gallardo proposarà als mestres un taller d’autoretrats perquè descobreixin que aquest sentiment de joc ―i de satisfacció per una cosa recuperada― no es comparable amb cap altra cosa. Aquest serà el punt de partida d’aquestes jornades, emmarcades dins la pluralitat i la diversitat d’imatges i mirades.
Urbanista i paisatgista
La funció de l’espai públic a l’escola
45 anys de professió amb diferents treballs a l’Administració com a arquitecte municipal (València i Godella) i com a professor de l’Escola d’Arquitectura. Està vinculat als moviments socials, especialment a les associacions de veïns i a col·lectius d’alumnes, als qui agrada escoltar perquè opina que a vegades les aules es queden estretes.
Convençut que l’espai públic és el cor de la ciutat, advoca perquè s’escolti a la gent, perquè expliqui amb quina altra ciutat somnia i, entre tots, debatem sobre aquesta millor convivència, començant des de l’escola, on ha de donar-se aquest caldo de cultiu compartit. A PAula dissenyarà una manera de recórrer la ciutat en què la mirem des d’una altra perspectiva, començant a construir aquest visió conjunta des de la reflexió sobre els espais públics vists pels infants.
Doctor en Filosofia
Facilitador de competències emocionals
Doctorat Europeu en Filosofia UIB. Màster pràctic en Psicologia Transpersonal. Titulat superior en Teràpies Naturals.
Director del títols d’Expert universitari en Autoconeixement, emocions i diàleg en el segle XXI, i del Màster en Competències Emocionals de la UIB.
A PAula compartirà la seva actual investigació, centrada en les aplicacions pràctiques de la Filosofia clàssica i dels estudis actuals en neurociències per a l’autoconeixement, la formació en gestió emocional i les dinàmiques del diàleg per facilitar consens, prevenció i solució pacífica de conflictes.
Doctor en Ciències de l’Educació. Expert en Flipped Classroom
Pedagogia basada en l’evidència, des de la perspectiva del Flipped Learning
Llicenciat en Pedagogia i doctor en Ciències de l’Educació. Especialista universitari en gestió d’ESAL.
Gran experiència docent. Coordinador del grup d’investigació mundial sobre el Flipped Learning.
En la seva participació a PAula analitzarà si el model d’aprenentatge invers actua sobre aquells factors claus en l’aprenentatge dels nostres estudiants. És a dir, si hi ha una evidència significativa de confiança d’aquesta millora educativa, ja que per a ell no hi ha innovació educativa sense investigació que l’avali.
Professora de Secundària
Aprenentatge Ubic
Va néixer a Màlaga el 1984. Es va llicenciar en Història i poc després començà la seva tasca com a docent.
És col·laboradora honorària de la Universitat de Màlaga de l’àrea de Coneixement de la Didàctica de les Ciències Socials de la Facultat d’Educació.
Com a ferma defensora de l’ús de la tecnologia a les aules, aposta per les xarxes socials a les seves classes.
En aquesta edició de PAula mostrarà com a través de l’aula invertida es poden realitzar projectes ABP amb l’alumnat i “gamificar” les seves classes, tot posant nombrosos exemples d’aula.
És Apple Distinguished Educator (ADE Class 2015), Google Trainer (2017) i Google Innovator (#SWE17)
Pedagoga, narradora i poeta
La creativitat és la sal de la vida
Doctora en Pedagogia, narradora de contes i escriptora, fundadora i presidenta de Tantàgora, directora literària del Flic Fesctival.
Premi Flos i Calcat 1998 per la tesis doctoral Les rondalles d’animals.
Premi Nacional de Cultura 2010 per la seva tasca continuada de divulgació de contes.
Convençuda de la necessitat d’incloure el fet narratiu a l’educació dels nins, vendrà a PAula a reivindicar la creativitat com a forma d’interpretar el món, d’actuar en ell i, si és possible, canviar-lo.